სიახლე თხილის დამზადებაში – HACCP-ს სისტემის დანერგვა სავალდებულო ხდება

0
462
თხილის შესახებ ტექნიკური რეგლამენტის დამტკიცების თაობაზე“ მთავრობის დადგენილებაში ცვლილება შევიდა. – ინფორმაციას ამის შესახებ ,,ინტერპრესნიუსი'' ავრცელებს. 
 
კერძოდ, მთავრობის მიმდინარე წლის 11 მაისის დადგენილებით, ბიზნესოპერატორი, რომელიც ექსპორტისთვის განკუთვნილი თხილის გულს ამზადებს, ვალდებული იქნება HACCP-ს სისტემა დანერგოს. აღსანიშნავია, რომ HACCP-ს სისტემის დანერგვის ვალდებულება თხილის ექსპორტიორებს მიმდინარე წლის იანვრიდან გაუჩნდათ, თუმცა, მაშინ მხოლოდ გადამუშავებულ თხილის გულზე იყო საუბარი.
 
გარდა ამისა, 2018 წლის 11 მაისის დადგენილებით, ბიზნესოპერატორმა თხილის ექსპორტისას ლაბორატორიული კვლევისთვის ნიმუში სააგენტოს უფლებამოსილი პირის თანდასწრებით უნდა აიღოს; ამასთან, აუცილებელი იქნება ლაბორატორიული კვლევის შედეგები სააგენტოს წარუდგინოს.
ცნობისთვის, მთავრობის 2018 წლის 11 მაისის დადგენილება 2018 წლის 1-ლი სექტემბრიდან ამოქმედდება.
 
 
„აღნიშნულ ცვლილებას წინ უძღოდა ბიზნესსექტორის წარმომადგენლებთან შეხვედრები და საკითხის აქტიური განხილვა. საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების სისტემის დანერგვა ხელს შეუწყობს ქართული თხილის ხარისხის ამაღლებას და ევროკავშირის ბაზარზე მის პოპულარიზაციას. საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების სისტემა (HACCP) სურსათის უვნებლობის საერთაშორისოდ აღიარებული მართვის სისტემაა, რომელიც სურსათის წარმოების პროცესში პოტენციური საფრთხეების დადგენას, მათ პრევენციას და აღმოფხვრას გულისხმობს“, – ნათქვამია ინფორმაციაში.

წინა სტატიამამაკაცს, რომელიც ტელეწამყვან ინგა გრიგოლიას მიმართ მუქარასა და ადევნებაშია ბრალდებული, აღკვეთის ღონისძიების სახით პატიმრობა შეეფარდა
შემდეგი სტატიაანომალიური სიცხეები პაკისტანში. დაღუპულია 65 ადამიანი
ტელეკომპანია ოდიშის საინფორმაციო სამსახური