აფხაზები ღომის დაფასოებას იწყებენ?

0
403

ოჩამჩირის კობინირებული საკვების ქარნის დირექტორმა საიდ ბარგანჯიამ ოკუპირებული აფხაზეთის პრეზიდენტს რაულ ხაჯიმბას  ვაკუუმურ პაკეტებში დაფასოებული, ხანგრძლივი შენახვისთვის  განკუთვნილი ღომის – აბისთას წარმოების იდეა შესთავაზა. მისი თქმით, ქარხნის ლაბორატორია კარგა ხანია ამ პროექტზე მუშაობს და საკმაო წარმატებითაც.

ლაბორატორიაში კვლევები ახლა იმ ეტაპზეა, როცა შენახვის ვადების გახანგრძლივების შესაძლებლობები უნდა დაგინდეს. როგორც ირკვევა, დაფასოებული ღომის პირველი საცდელი ნიმუშები ოთახის ტემპერატურაზე ერთი კვირიდან ერთ თვემდე ძლებს და ისიც ყოველგვარი კონსერვანტების გარეშე.

ბევრ ოჯახში ახლა უკვე არც ისე ხშირად  ამზადებენ ღომს, არადა ის პურზე ყუათიანია და მარგებელი. ჩვენი პროდუქტი შეიძლება ნებისმიერ მომენტში ამოიღო პაკეტიდან,  მიკროტალღოვან ღუმელში შედო და გააცხელო – ამბობს კორტავა. 
რა ჯობია მოხალულ ღომს, თუმცა, როგორც ილიკო და ილარიონი  იტყოდნენ, ღომი ცივიც კარგია ტარანთან, მთავარია მეღუმურგილე არ იყო კაცი, ქვეყანა – მით უმეტეს..  

წინა სტატიაჯანდაცვის მინისტრი ზუგდიდში
შემდეგი სტატია14 სექტემბერს ახალი საეკლესიო წელი იწყება
ტელეკომპანია ოდიშის საინფორმაციო სამსახური