გლობალური მასშტაბით, საშუალოდ ერთ სულ მოსახლეზე ხორცის მოხმარება 1961 წლიდან დაახლოებით 20-კგ-ით გაიხარდა, გაეროს მონაცემებით 2014 წელს ერთი ადამიანი საშუალოდ 43 კგ ხორცს მოიხმარდა. ინფორმაციას ამის შესახებ euronews.com ავრცელებს.
ევროპელები და ჩრდილო ამერიკის მაცხოვრებლები საშუალო მონაცემზე გაცილებით მეტ ხორცს მოიხმარენ და ეს დაახლოებით 80კგ-ს შეადგენს. ყველაზე მაღალი მოხმარება დაფიქსირებულია ესპანეთში (94.04 კგ) და ავსტრიაში (90.87კგ).
ყველაზე დაბალი მაჩვენებელი კი დაფიქსირებულია საქართველოში (27.89 კგ), აზერბაიჯანში (31.1კგ) და ბოსნია და ჰერცოგოვინაში (32.21კგ).
შედგების მიხედვით, ევროპის აღმოსავლეთ ქვეყნებში მაჩვენებელი გაცილებით დაბალია, რაც შესაძლოა საშუალო შემოსავლის რაოდენობას უკავშირდებოდეს.